Lax i paket

Lax är bra mat , bra fetter och prisvärt . Det är billigare att köpa en hel sida , dela och frysa in i . Ladida .
4 portioner

Det här behöver du :
Lax i lämpliga portioner ( 125 g är en normal portion )
Folie .Rejäla ark.
2-4 dl vitt vin .
timjan .
fiskbuljong .Typ två dl .
Salt ( ta det nätt med saltet för fiskbuljongen är salt )
Peppar .
smörklickar efter smak och samvete.
två del grädde .
Maizenaredning

Så här gör du :
Riv av rejäla ark folie . Gärna dubbla ark .
Lägg laxen på mitten .
Krydda .
Vik ihop till paket och innan du viker ihop så häll på vin och bulgong .
Se till att det är tätt . Lägg paketen i en ugnssäker form
Skjuts in i ugnen på 200 gr i 20 min ( beroende på ugn ) . Om du är osäker så kika på laxen . dvs öppna paketen .Så varmt är det inte .Sjåpa er inte. Peta med gaffel för att kolla om laxen är färdig .

När det är färdigt så öppna paketen , häll försiktigt över spadet i en kastrull och i med grädden . Smaka av om du behöver salt och peppar . Koka upp , red av med Maizena . Vi åt det med potatis . Kan mycket väl tänka mig att det även är gott med papardelle ( såser fäster sig bättre på bred pasta .
ÄT !

Lämna en kommentar